2011/01/31

Hyvä treeni, parempi mieli




















Maanantain agilityssä tuli taas mielettömän onnistuneita ratoja. Keinukaan ei ollut Manulle enää onglema. Ja pujottelu onnistui hyvin. Hauskaa! Uusista agilitykuvista ei ole toivoakaan näin hallikaudella, joten piristeenä Manu riehumassa viime kesänä. :)

Treeneissä teimme rataa, jossa oli pari haastavaa kohtaa. Niistä eivät edellisen ryhmän kisaavatkaan suoriutuneet. Huikean opettavainen harjoitus - oma jännitys ja ohjauksen täydellinen hajoaminen vie koiran vauhdin. Mutta koira irtosi putkiin! Manun edistyksestä keinun suhteen olen tyytyväinen: Me ei olla puomia tehty kauheasti ja se näkyi, sillä vasta kolmannella toistolla Manu alkoi kaasutella vähän kovempaa. Onneksi aika nopeasti saa palauteltua oikeat asiat takaisin mieleen ja purettua jumitukset. Ennen se oli sellainen ei-kiitos este mutta nyt Manu menee sinne jo aivan innoissaan. Harjoitus tekee mestarin. Mutta että nuo kaikki pysyisi yllä, pitäisi tosi paljon ehtiä tehdä kaikkien esteiden kanssa ylläpitotreeniä. A-este ja putket sujuivat ilman kummempaa koheltamista. Vaikkakin M on alkanut ottaa tavaksi jäädä sooloilemaan a:n huipulle. Huoh. Pitää sitä vaan treenata ahkerasti että koira tulisi alaskin sieltä.

En enää harmittele sitä, että Manu ei ole synnynnäinen agilitykoira, nyt sen seikan olen hyväksynyt ihan täysin. Voi jo ihan rehellisesti sanoa, että Manun kanssa on hauskaa treenata. Asenteesta ja odotuksista kaikki on vain kiinni, mutta aina niiden muuttaminen ei ole ihan helppoa eikä tapahdu hetkessä. Se Manun ilme lyhyellä radanpätkän jälkeisellä jäähdyttelyhallinkierrolla on niin ihana – se on onnensa kukkuloilla, kun huomaa minun olevan siihen ihan oikeasti tyytyväinen.

Oli ihan parhaat treenit pitkään aikaan. Beaglen asenne oli kymppi ja sehän nyt ohjautuu ihan minne vain, mutta it takes two to tango ja sitä rataa. Nyt siis armoton tsemppi ohjauksen suhteen päälle, että päästään kisoihin. Ja noista kisoista sen verran että ohjaaja vinkkasi meille kesällä Salossa järjestettäviä agilitykisoja. Tarkoitti varmaankin (toivottavasti) möllejä, sillä virallisiin emme todellakaan ole vielä valmiita. Ei näillä taidoilla.

Osa tekstistä lainattu (blog.hulleri.net)

4 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Hih, löysin tänne teidän blogiin vasta nyt! :o Kai saan linkittää tän meidän blogiin niin ehkä muistan tulla tänne vähän useemmin kurkkimaan? :D

Oliks teillä maanantaina sama rata kuin meillä? :D Tosi kiva jos se meni teillä hyvin, koska meillä se meni ihan surkeesti :DD

Katoin ton videon mikä oli tuolla alempana, ja Manuhan menee ihan superhyvin! :D

Muuten, kyllä ne Salossa järjestettävät kisat on varmaan viralliset ;D Tai ainakin Tassuilla on suunnitteilla joskus heinä-elokuuksi viralliset ykkös-/kakkosluokkien kisat, jos muistan oikein :D Tosin varmaan niitä epiksiäkin on sitten kesällä, sinne vaan mukaan sitten! :)

Kata kirjoitti...

Juu lisää ihmeessä. Itsekin olin lisännyt teidät listalle :)
Jep, tais meillä olla sama rata, ainakin sillä perusteella mitä katselin teidän rataa (joka meni ihan mielettömän hyvin). Kiitos kiitos.

Jep, no ehkä me jätetään noi viralliset vielä väliin. Mutta ainakin möllejä kierrellään koko kesä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Olipas hauska ja vauhdikas video Manun treeneistä. Terv.täti-R

Kata kirjoitti...

Heh kiitoksia. Tuollaistahan siellä meillä (melkein) aina on!