2011/03/20

Hylätty beagle erkkarissa


Tuomari: Paavo Mattila 
 "Hyvin rakentunut uros. Otsapenger voisi olla hieman selvempi & silmäluomet tiiviimmät. Voimakkaat huulet. Kaunis kaula. Erittäin hyvä runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Erittäin hyvä karva. Kaunis häntä. Liikkuu hyvin. Esiintyy hermostuneesti purentaa tarkistettaessa."
HYL 

Aamulla suuntasimme beagle erkkariin joka järjestettiin tänä vuonna Lohjan Showlink-hallissa. Paikalla oli monia beagleja, mutta onneksi ahdasta ei tullut. Mukaan halliin otimme Manun häkin, siellä M sitten nukkui melkein koko ajan, silloin tällöin piti tarkistaa tilanne ja käydä ulkona tuulettumassa. Paikalla oltiin aamu kymmenen aikoihin ja pois päästiin kahden-kolmen tunnin päästä, joten ei siellä kovin kauaa jouduttu istumaan. Mukavahaan siellä oli hyvässä seurassa ja mukavien koirien ympäröimänä. :--D 

Avoimessa luokassa - johon myös M osallistui - oli parikymmentä beaglea ja Manu esiintyi viimeisenä. Manu esiintyi loistavasti ja edukseen niinkuin arvostelusta voi todeta, mutta purennan tarkistuksessa se tapahtui. Manu ärisi ja yritti näykätä tuomaria, joka laittoi edellisen stressin ja oudon paikan piikkiin. Omasta mielestäni tuo kuitenkin johtui siitä, kun viime kesänä Manulla todettiin siitepölyallergia ja sen takia joutui käymään viikottain eläinlääkärissä testattavana. Manulta siis repäistiin viikottain kuononpäästä tarralla irti karvoja ja siinä samassa jotain näytteitä. Se taisi jättää aikamoiset traumat. Tuomari ei kuitenkaan - syystä tai toisesta - halunnut laittaa Manun arvostuun rastia kohtaan vihainen. Mutta muuten tuomari kehui Manua maasta taivaaseen. Nyt pitää vain harjoitella ahkeraan hampaiden katsomista niin josko ennen Tampere KV:ta Manu suostuisi ne tuomarillekin näyttämään ilman suurempia ongelmia. 
 
Ja lopuksi suuret kiitokset Sonjalle, kuvaajalle joka oli samalla myös mitä parhainta seuraa :--) 

Loput kuvat erkkarista täällä.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Harmi tuo hylky :/ Mutta kävin katsomassa muita näyttelytuloksia ja ne olivatkin menneet todella hyvin :D Hieman myöhässä kommentoin, mutta eipä se varmaan haittaa ^^'

Kata kirjoitti...

Niinpä, no pitää vain ahkerasti treenata tota hampaiden katsomista niin että tuntemattomatkin pystyvät ne katsomaan ilman suurempaa numeroa. Ja pitää katsoa että jätetäänkö kokonaan menemättä tonne Tampere KV:hen.. :--)