2012/11/13

Lenspen

Tilasin sunnuntaina tuollaisen Lenspen Photo Original -puhdistuskynän Expertiltä. Maksoin siitä huikeat 15 euroa. Mielestäni todella edullinen ostos hinta-laatusuhteeltaan. Ja kynän kokoisena se kulkee näppärästi mukana missä tahansa.

Nimensä mukaan se on tarkoitettu linssien ja muun optiikan puhdistamiseen. Kynässä on kaksi päätä. Toisessa päässä on harjaosa ja sillä on tarkoitus pyyhkiä irtopöly ja muu linssille kuulumaton tavara pois. Kynän toisessa päässä on pyöreä hiilikuitupohjainen puhdistuskärki. Se poistaa rasvatahrat esimerkiksi sormenjäljet ym. 

Objektiivien linssit saivat illalla superputsauksen. Kuten käyttöohjeessa kehotettiin, pyyhin ensin suuremmat pölyt harjaosalla. Sitten otin toisesta päästä korkin pois ja siirryin käyttämään  puhdistuskärkeä. Varovaisesti, pyyhin objektiivin linssiä, pyörivin liikkein.  

En vakuuttunut. Myöhemmin tutkin tarkemmin linssiä ja huomasin, että muutama kovempi tahra oli vielä jäänyt objektiiviin. Mutta seurasin edelleen ohjeita, ja henkäisin kevyesti linssin pinnalle kosteaa ilmaa ja toistin operaation. Silloin huomasin, kuinka hyvin tämä kynä toimii. Linssistä tuli todella puhdas ja sain sen aikaan käyttäen vähemmän aikaa ja vaivaa kuin soitkuisilla sumutteilla ja muilla keinoilla joita olen kokeillut!

Ei kommentteja: